fallback

17,4 млн. смартфона и таблета активирани на Коледа

За първи път таблетите са били повече от смартфоните - макар и едва в съотношение 51 към 49 на сто

18:51 | 28.12.12 г.
Автор - снимка
Създател

Анализаторската компания Flurry Analytics предостави данни, които показват, че броят активации на Android и IOS устройства в деня на Коледа е скочил от средната стойност 4 милиона на ден до 17,4 милиона. Това не само означава увеличение от 332%, но е два пъти по-висок брой активации от миналата Коледа (6,8 млн. броя).

Първият ден на Коледа е традиционно денят, в който се разопаковат подаръците. Сред тях тази година изглежда е имало много смартфони и таблети. Който иска да изтегли и зареди приложения, трябва първо да се регистрира при производителя. Именно тези регистрации отчита и Flurry.

Пазарните изследователи също така отчитат, че за първи път таблетите са били повече от смартфоните - макар и едва в съотношение 51 към 49 на сто. (През декември средно са били активирани 80 процента смартфони и едва 20% таблети). Apple е ясно изразен лидер, но Amazon със своя 7-инчов Kindle Fire HD е по-силен от всякога, се казва в корпоративния блог на Flurry.

Паралелно се увеличава и броят на сваляния на приложения, които на Коледа са два пъти над средното за декември равнище от 155 млн. сваляния) - т.е. 328 млн. сваляния. Така на всеки час според Flurry в САЩ са изтегляни 20 милиона приложения.

Анализът се основава на софтуерен модул от Flurry, който според компанията е вграден в 260 000 приложения. С него могат да се докажат над 90% от всички активации.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:26 | 22.08.22 г.
fallback