fallback

Google продава подразделението си за тв приемници

Кабелната компания Arris придобива Motorola Home за 2,35 млрд. долара

10:20 | 20.12.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Интернет концернът Google продава своя производител на приемници за цифрова телевизия Motorola Home за 2,35 млрд. долара на кабелния оператор ARRIS. Сделката ще се изплати в акции и пари в брой, обявиха двете компании в сряда, цитирани от Ройтерс.

Като част от сделката Google влиза в Arris с близо 16% дял. Сделката все още трябва да бъде одобрена от властите и се очаква да приключи през второто тримесечие на 2013 г.

Google придоби производителя на цифрови телевизионни приемници май в пакет, когато компанията купи за 12,5 млрд. долара Motorola Mobility.

„Всъщност Google никога не се е интересувал истински от бизнеса с тези устройства“, казва пред Bloomberg Брайън Уизър, анализатор в базирания в Портланд, Орегон, Pivotal Research Group. "Онова, което те искаха наистина, бяха патентите за мобилния пазар“. Компанията иска да разшири активността си именно в тази област. 

Инвеститорите приеха новината за сделката разнопосочно. Докато цената на акциите на Arris в следборсовата търговия скочи с около 17 на сто, книжата на Google загубиха малко от стойността си.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:23 | 11.09.22 г.
fallback