fallback

Twitter е предложила 525 млн. долара за Instagram

Основателят на Instagram Кевин Систром е дал устно съгласие на Джак Дорси за сделката

11:23 | 17.12.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Броени дни, след като през април най-голямата в света социална мрежа Facebook обяви, че ще придобие придобилото популярност приложение за споделяне на снимки Instagram за 1 млрд. долара в брой и акции, стана ясно, че с придобиването Facebook е изпреварила не само Google, но и платформата за микроблогинг Twitter.

Според информация на New York Times основателят на Twitter и инвеститор в Instagram Джак Дорси е бил ядосан заради пропуснатия шанс. Сега става ясно, че три седмици преди да приеме офертата на Марк Зукърбърг, главният изпълнителен директор и основател на Instagram Кевин Систром е дал устно съгласие на Дорси за сделка за 525 млн. долара. След това обаче се е отказал от сделката, пише New York Times, цитирайки неназовани източници.

По време на преговорите с Instagram, ръководителите на Twitter са предали на Систром детайлизиран времево списък с детайли от предлаганото споразумение, съобщава Times. Пред калифорнийските регулатори обаче по-късно Систром заявява под клетва, че неговата компания не е получила никакви "официални оферти" от потенциални купувачи освен от Facebook.

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг в крайна сметка придоби Instagram, след като прокара сделка в брой и акции само няколко седмици преди първичното публично предлагане на Facebook през май. Сделката приключи официално през септември за крайна цена 715 млн. милиона, отразявайки спада на акциите на Facebook.

Отношенията между Twitter, Instagram и Facebook се влошиха, откакто Facebook успешно придоби фото услугата. От август 2011 г. Twitter разполага с услуга за споделяне на снимки, така че потребителите да не ползват чуждо уеб пространство за снимките си. Подобно на Facebook платформата за микроблогинг също би искала да направи тази функция по-елегантна и да въведе функции за обработка и филтриране на снимки, както прави Instagram.

По-рано този месец Instagram изключи функционалност, която позволява на Twitter да показва снимки на Instagram, докато Twitter представи своя собствена услуга за цветни филтри за снимки, за да се конкурира с Instagram.   

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:54 | 06.09.22 г.
fallback