fallback

Nokia Siemens продаде оптичния си бизнес

Купувач е Marlin Equity Partners, като цената на сделката остава неназована

13:08 | 03.12.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Доставчикът на оборудване за телефонни мрежи Nokia Siemens Network (NSN) е продал своя бизнес за оптични мрежи Optical Networks, предаде Ройтерс.

Подразделението е продадено на Marlin Equity Partners, съобщи NSN в понеделник. Детайли за цената на сделката не бяха оповестени. Частната инвестиционна компания ще продължи да ръководи бизнеса с оптичните мрежи като независима компания. Очаква се до 1900 служители на подразделението Optical Networks и свързаните с него звена да бъдат прехвърлени към новото дружество.

С продажбата NSN иска да се съсредоточи върху мобилните широколентови услуги. Приключване на сделката се очаква да се състои през първото тримесечие на 2013 г.

Съвместното предприятие на финландския производител на мобилни телефон Nokia и групата Siemens преминава през труден етап на преструктуриране. NSN ще съкрати над 20 000 от своите 74 000 служители по целия свят. В допълнение ще бъдат закрити клонове в целия свят, а някои бизнес отдели ще бъдат продадени. С преструктурирането компанията планира да излезе дългосрочно и стабилно в зоната на печалбите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:30 | 06.09.22 г.
fallback