fallback

Акциите на Apple се сринаха под 600 долара

Срокът на доставките за новия iPad се удължава

20:15 | 26.10.12 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Акциите на американския технологичен гигант Apple поевтиняха до под 600 долара за брой за първи път от три месеца насам, след като компанията разочарова очакванията за последното тримесечие и предупреди, че печалбите през следващите три месеца, наситени с празници, ще бъдат по-слаби от миналогодишните, предаде Ройтерс.

Цената на акциите на Apple спадна с 2 процента до 597,64 долара в средата на днешната търговия. В момента котировките са с над 100 долара по-ниски спрямо рекордния пик от 705,07 долара, достигнат на 21 септември, когато iPhone беше пуснат в продажба в Съединените щати и осем други страни.

Apple вече е започнал да удължава сроковете за доставка на новия си таблет iPad mini, което изглежда потвърждава очакванията за голямо търсене.

Сайтовете за продажби на Apple в Германия, Франция и Великобритания предупреждаваха днес към 15 часа по Гринуич за срок на доставка от две седмици на всички безжични версии  iPad mini. Apple Store в Канада и САЩ съобщаваха за такива срокове само при белите и сребристи модели на мини таблета. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:53 | 12.09.22 г.
fallback