fallback

SAP с оптимистична прогноза за приходите до края на годината

Компанията иска да стане лидер на пазара на облачни бизнес приложения

19:00 | 24.10.12 г.

Производителят на бизнес софтуер SAP предизвика мрачните икономически настроения, като заложи на малко по-оптимистична прогноза за финансовите резултати, стига икономиката да не се влоши, пише MarketWatch.

През третото тримесечие на годината софтуерният гигант е реализирал приходи в размер на 3,95 млрд. евро, като 63 млн. евро са дошли от облачния сегмент на пазара благодарение на представения през миналата година инструмент SuccessFactors.

В тази връзка SAP направи промяна в корпоративната си структура, за да стимулира развитието на облачните услуги. Целта на компанията е да изпревари конкурента си Salesforce.com и да се превърне в лидер на пазара на облачните бизнес приложения.

Печалбата след данъци на SAP за третото тримесечие е била 618 млн. долара, което е значително под регистрираните по същото време 1,25 млрд. долара. Изданието отбелязва обаче, че по същото време финансовите резултати са били повлияни от еднократен ефект заради уреден правен спор с Oracle за нарушаване на авторските права.

От компанията също така очакват приходите от свързаните със софтуер услуги да се повишат с от 10,5 до 12,5%, докато по-ранната прогноза беше за повишение от 10-12 на сто.

Оперативната печалба за цялата 2012 г. пък се очаква да бъде 5,05-5,25 млрд. евро.

Ръстовете, които SAP постига, изпреварват растежа на водещи софтуерни компании, каквито са Oracle, Microsoft и International Business Machines. Само през третото тримесечие приходите от лицензираните продукти на SAP са добавили 17% на годишна база, като са достигнали1,03 млрд. евро при очаквани 993 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:01 | 06.09.22 г.
fallback