fallback

И Zynga обяви съкращаване на работни места

Планът за понижаване на разходите включва 5% намаление на персонала, както и на разходите за хостинг на данни, реклама и др.

11:25 | 24.10.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Бъдещето пред Zynga вече не изглежда безоблачно. Снимка: Ройтерс

Доставчикът на онлайн игри Zynga обяви за първи път в кратката си корпоративна история съкращаване на служители. Около 5 на сто от работната сила ще бъде съкратена, съобщи главния изпълнителен директор на Zynga Марк Пинкъс в корпоративно онлайн съобщение, цитирано от Ройтерс.

Новината се появи само ден преди планираното публикуване на финансовите данни за последното тримесечие, които се оценяват като слаби. Американската интернет компания, станала известна с онлайн игри като FarmVille, се бори от известно време насам с трудности.

В писмото до персонала се посочва, че компанията ще затвори офиса си в Бостън, а вероятно и офиси в Япония и Великобритания. И в Остин, Тексас, ще има съкращаване на служители. Zynga планира да прекрати 13 игри и да замрази инвестициите си в наскоро стартираната през юни игра The Ville.

"Тези решения не са лесно взети", пише Пинкъс в онлайн съобщението. "Това е най-болезнената част от плана за намаляване на разходите, който също така включва големи съкращения на разходите за хостинг на данни, реклама и външни услуги, преди всичко при поддоставчици“.

От създаването си през 2007 г. Zynga растеше бързо и сега за нея работят повече от 3000 души, докато преди години техният брой бе около 100. По-рано този месец компанията предварително докладва за разочароващи резултати за третото тримесечие и понижи прогнозата си за цялата година. Като причина Zynga назова ниските очаквани приходи от игри като The Ville и забавянето при старта на нови заглавия. Анализатори на Wall Street спекулираха още тогава, че Zynga ще бъде принудена да съкрати служители.

В следборсовата търговия акциите на Zynga обаче скочиха с 4%, защото същевременно с новината за съкращенията бизнес партньорът Facebook представи сравнително положителни данни за тримесечието. Социалната мрежа обяви, че 7% от общите ѝ приходи за третото тримесечие са направени чрез Zynga. Но все пак преди година този дял бе 12%.  Zynga приключи вчерашната сесия на Nasdaq на ниво от 2,20 долара за акция. Компанията излезе на борсата през декември. Акциите на компанията струваха по време на дебюта 10 долара за брой и в течение на годината поскъпнаха дори до 15 долара. Междувременно обаче инвеститорите загубиха доверие в способността на Zynga да вдъхновява нови ангажирани играчи за онлайн предложенията си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:52 | 10.09.22 г.
fallback