fallback

Microsoft представи "своя iTunes"

Софтуерният концерн представи Xbox Music, с който ще конкурира музикалната услуга на Apple

19:07 | 15.10.12 г.
Автор - снимка
Редактор

Xbox Music, новата услуга, която ще поддържа едноименната конзола, ще бъде достъпна през игровите конзоли на Xbox от утре, съобщи софтуерният гигант Microsoft, цитиран от Ройтерс

Очаква се тя да бъде истински конкурент на приложението за музика на Apple iTunes и “облачната платформа“ за музика на Amazon.

Услугата ще бъде достъпна скоро и на компютри и таблети, които поддържат новата операционната система Windows 8. Дългоочакваният таблет на Microsoft - Surface, който ще бъде официално на пазара от 26-и октомври, също ще дава достъп до музикалната услуга.

Съвсем скоро Xbox Music ще я има и на много „умни телефони“.

Най-големият производител на софтуер в света от години се опитва да направи всекидневната на всяко едно домакинство по света истинска игрова зала с помощта на конзолата Xbox.

Данни на компанията сочат, че от 2005 г. насам са продадени повече от 67 млн. броя от нея.

„Преди година и половина компанията осъзна, че потребителите на конзолата прекарват 60% от времето си в занимание с другите услуги, които предлага, вместо да играят на нея“, коментира генералният мениджър на Xbox Music Джери Джонсън.

Xbox, която към момента държи най-голям дял на пазара за игрови конзоли, вече отдавна стриймва Netflix, ESPN и други канали. Потребителите й могат да я използват за да слушат музика или за да гледат различно видео.

„Освен това ние осъзнахме, че като компания, производството на която е цел да забавлява хората, музиката е от изключително значение, защото е част от различното преживяване на всеки един потребител“, допълва Джонсън.

Xbox Music заменя напълно бранда на Micosoft Zune, който се опитваше да се конкурира с iTunes на Apple.

Така Microsoft ще предложи няколко вида услуги през Xbox Music. Първият вид е безплатна музикална услуга, в която потребителите ще виждат рекламни банери докато слушат и теглят. При вторият вид, срещу 9,99 долара хората ще използват услугата без да им се появяват реклами.

Всеки потребител ще може да сваля музика от онлайн каталог, до който ще има достъп през Xbox Music. Освен това ще може да гледа и сваля видео, което ще бъде достъпно единствено през платформата.

Чрез Xbox music потребителите ще имат възможност да достигнат до 30 млн. песни и над 70 хил. музикални видеа.

Самата услуга ще дава достъп до интернет радиа и канали, подобно на Pandora и Spotify.

Xbox Music ще бъде достъпна в 22 страни. Microsoft се надява да успее да интегрира услугата в устройства, които работят с операционната система на Apple iOS, както и системата на Google Android.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:35 | 14.09.22 г.
fallback