fallback

Още един голям IT играч стъпи на българския пазар

Comparex е най-големият партньор на Microsoft в Европа, у нас първоначално ще фокусира дейността си върху софтуера и "облачните" услуги

18:01 | 02.10.12 г. 2
Автор - снимка
Редактор

Ново раздвижване на българския софтуерен пазар. Comparex, най-големият партньор на Microsoft в Европа, отвори офис в България.

Компанията си е поставила за цел да постигне сериозен растеж на българския пазар, с който да допринесе за осъществяването на целта на групата в глобален план да постигне 2 млрд. евро приходи към 2014 г., каза за Investor.bg Оана Пиперова, управител на Comparex България.

Първоначално компанията ще фокусира дейността си в България върху софтуера, с акцент върху „облачните“ услуги.

По думите на Пиперова все повече клиенти на компанията се интересуват от възможностите на виртуализацията с цел намаляване на оперативните им разходи. Тя подчерта, че в България и в момента действат доста центрове за данни, към които има интерес, а същевременно все повече намаляват притесненията, свързани със защитата на данните при „облачните“ услуги.

Във връзка с преструктурирането на дейността на големите световни играчи на българския пазар Пиперова коментира, че в бумът отпреди кризата беше много силен и вероятно някои от компаниите са подготвили твърде агресивни планове за растеж.

Що се отнася до достъпа на компаниите от IT сектора до проектите в публичния сектор, управителят на Comparex България посочи, че потенциалът за растеж е много голям. Предстои реализацията на големи и важни проекти в България, каквото е електронното правителство. Тя изрази надежда държавата и IT бизнесът да намерят правилните решения, така че тези проекти да се реализират.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:37 | 10.09.22 г.
fallback