fallback

Zamunda попадна в черен списък на американския Конгрес

Българският сайт е посочен като аналог на руски торент портали

12:13 | 21.09.12 г. 9
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Известният български торент портал Zamunda попадна в обновения черен списък на американския Конгрес за сайтове, които нарушават авторските права, съобщава руската РИА Новости.

Българският сайт и затвореният наскоро украински Demonoid са посочени като аналози на руски торент портали в документа, създаден от работна група за борба с международното пиратство.

В началото на август украинските власти затвориха Demonoid, като събитието съвпадна с първото официално посещение на украинския вицепремиер Валери Хорошковски в САЩ.

В черния списък за тази година влиза дори известната в Русия социална мрежа Вконтакте.

„Русия, Украйна и Китай са страните в света, където има най-благоприятни условия за дейността на нарушители на авторските права“, посочва още Конгресът на САЩ.

Документът препоръчва на американското правителство да потърси решение на проблема с нарушаването на авторските права в горните три страни, Швейцария и Италия.

"Недостатъчното спазване на правата на интелектуална собственост в тези страни нанася голяма вреда на американските автори и икономиката ни като цяло", посочват конгресмените.

Авторите на документа отбелязват, че Италия и Швейцария през 2012 г. са в този списък за първи път, докато Русия, Украйна и Китай бяха определени като "най-пиратските страни" и в миналогодишния доклад. За сметка на това обаче ситуацията в Канада и Испания, които по-рано бяха включени в подобни списъци, се е подобрила значително.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:55 | 09.09.22 г.
fallback