fallback

Apple закрива музикалната си мрежа Ping

Услугата не издържа на силната конкуренция на Facebook и Twitter

21:46 | 13.09.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Онова, за което All Things D писа още в средата на юни, сега се потвърди от Apple. Музикалната мрежа Ping ще бъде закрита на 30-и септември, а някои функции като публикуването на музикални препоръки и последно направени покупки във Facebook или Twitter бяха интегрирани в представения вчера iTunes 11, пише ZDNet. Представител на Apple заяви, че създадените от потребителите плейлисти ще бъдат конвертирани в Playlist формата iMixes за iTunes. Все пак всички потребители на Ping ще загубят своите последователи и контакти. Уебсайтът вече  пренасочва посетителите към страницата на iTunes, така че вече никой нов потребител не може да се регистрира за услугата.

Стив Джобс представи Ping през септември 2010 г. като социална мрежа, която ще се конкурира с Facebook и Twitter. Като "социална мрежа за музика" тя бе интегрирана в iTunes 10 и можеше да се използва от мобилни устройства. За разлика от Facebook и Twitter, Ping обаче бе насочена изключително към любителите на музиката: "Следи онова, какво правят твоите приятели и любимите ти изпълнители, каква музика слушат, онова, за което си говорят." Apple се надява очевидно на увеличени покупки в iTunes чрез обмена на мнения за музиката.

The Next Web припомня, че по време на свое интервю през месец май Тим Кук заяви, че не знае дали компанията ще закрие социалната мрежа.„Мисля, че клиентите гласуваха и казаха, че това не е нещо, в което да влагаме енергия. Дали ще я затворим? Не знам, ще проверим“.

Въпреки това, той подчерта също, че Apple не се нуждае от собствена социална мрежа, но като цяло компанията трябва да бъде по-социална. А това се изразява, по думите на Кук, в интеграцията на Twitter в мобилната и настолната операционни системи на компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:30 | 12.09.22 г.
fallback