fallback

HP основава мобилно подразделение

Начело на клона, който ще се занимава с производство на таблети и други мобилни устройства, ще застане бивш мениджър на Nokia

17:50 | 20.08.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Американският технологичен концерн Hewlett-Packard основава мобилно подразделение под името Mobility, което ще се занимава с производството на таблети и други мобилни устройства за потребителска електроника. Това ставя ясно от вътрешнофирмено електронно писмо, публикувано от технологичния сайт The Verge.

В документа мениджърът на HP Тод Брадли обявява, че шеф на HP Mobility ще бъде Алберто Торес, бивш топ мениджър в Nokia, отговарящ за софтуерната система MeeGo. Той ще започне работа в компанията от 3-и септември. Освен с таблети Mobility ще се занимава и "с допълнителни услуги и продуктови категории, в които вярваме, че можем да предложим на нашите клиенти различие от масовите стоки“.

Hewlett-Packard вече продаваше таблети на домашните потребители, а именно продаваният в последните си дни на производство на цена от 99 долара модел TouchPad с операционната система WebOS. Междувременно WebOS премина към ново дъщерно дружество на HP с името Gram.

До този момент американската компания не демонстрира интерес към таблети с Windows RT и така може да се изправи в конкуренция с Microsoft и неговия модел Surface. Това пък повдига въпроса с каква операционна система ще бъдат продуктите на HP Mobility – вероятно възможна следваща версия на WebOS? Или все пак Android на Google, където обаче вече има твърде много конкуренти?

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:10 | 13.09.22 г.
fallback