fallback

САЩ поискаха хакери да помогнат за подобряване на сигурността в интернет

Шефът за Агенцията за национална сигурност на САЩ потърси подкрепата на хакерската общност за повишаване на сигурността в интернет

15:52 | 28.07.12 г.

Снимка: Ройтерс

Началникът на Агенцията за национална сигурност на САЩ генерал Кийт Алекзандър покани хакери да се присъединят към усилията на властите за повишаване на сигурността в интернет, съобщава Ройтерс.

В реч пред 20-ата годишна конференция на хакерите в Лас Вегас Алекзандър изтъкна допирните точки между служителите от държавните институции и хакерите, като подчерта необходимостта от запазване на неприкосновеността на личната информация и изтъкна пред участниците в срещата, че могат да помогнат чрез разработване на нови инструменти.

"Вие ще трябва да дойдете и да ни помогнете", заяви той пред присъстващите.

Това беше безпрецедентен ход от страна на Алекзандър, който рядко изнася речи, а още по-малко пред публика от хакери, активисти и изследователи.

Той също така засегна темата за гражданските свободи, която вълнува много изследователи, занимаващи се с интернет и изрази увереност, че властите в САЩ могат да обезпечат сигурността на нацията и същевременно да защитават гражданските свободи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:03 | 14.09.22 г.
fallback