fallback

Стъвън Елъп: Microsoft не планира да прави свой смартфон

И маркетинг мениджър на Microsoft отрича спекулациите от миналата седмица

16:21 | 27.06.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Стивън Елъп: Microsoft няма да прави свои смартфони. Снимка: Ройтерс

Главният изпълнителен директор на финландския концерн за мобилни телефони Nokia Corp. Стивън Елъп отрече слуховете, според които софтуерният партньор на скандинавците Microsoft Corp. планира да започне производството на смартфони.

В интервю за финландския вестник Kaleva Елъп заявява, че „Microsoft е взел ясно решение, правейки Nokia свой ключов партньор по отношение на хардуера на смартфоните“.

Коментарът на изпълнителния директор се появява, след като анализаторът на Nomura Рик Шерлънд препоръча през миналата седмица в бележка до инвеститорите закупуване на акции на софтуерния концерн, твърдейки, че компанията ще прави свой смартфон. Анализаторът посочи, че не е сигурен дали устройството ще служи за референтен дизайн за други компании и ще се използва като примерен продукт за Windows Phone 8 или ще бъде брандиран с логото на Microsoft телефон за потребителите. "Ние не бихме се изненадали, ако Microsoft реши да представи собствен телефон на пазара следващата година, като се има предвид, че концернът реши да пусне свои Windows 8 таблети", пише Шерлънд. В интервюто си за Kaleva Елъп заявява, че Microsoft е сключил стратегическо споразумение с Nokia, допълвайки, че двете компании са устремени да създадат висококачествени технологии и софтуер и работят с операционната система Windows Phone. В по-ранно интервю за Information Week маркетинг мениджърът на Microsoft Windows Phone Грег Съливън също отрече спекулациите, че компанията планира да произвежда смартфон отвъд сътрудничеството си с Nokia.

„Имаме силна екосистема от партньори, от които сме изключително доволни“, е цитиран Съливън в материала.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:22 | 12.09.22 г.
fallback