fallback

Huawei Enterprise се представи и в България

Подразделението все още набира дилъри за страната ни

12:28 | 22.06.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

И България стана част от международното роуд шоу на Huawei Enterprise. След като стартира от Швеция и премина през Полша, Австрия, Унгария, Сърбия и Румъния, демонстрационното Truck Road Show 2012 за Централна и Източна Европа и Скандинавия стигна и до София - седмата столица, в която могат да бъдат видени достиженията в сферата на комуникациите на китайския концерн.

В рамките  на два дни българският публичен и частен сектор има възможност да се запознае с пълни комуникационни решения на производителя. Огромен камион, оборудван с технологични идеи за офиса на бъдещето, е разположен на паркинга на столичния The Mall и демонстрира цялостни решения за мрежова инфраструктура, обединени комуникации, IT и Data Center.

Huawei Enterprise е отделно подразделение от около две години насам, заяви Ясен Спасов, продуктов мениджър. По думите му то предоставя цялостни решения за фирми – от най-малкия до централния офис, както и за държавни структури – от е-правителства до услуги за т. нар. „умни градове“.

Сред услугите са IP свързаност, гарантиращи информационната сигурност устройства, новата генерация рутери AR G3, които предлагат 2 до 3 пъти по-добра производителност от аналогичните решения на пазара. Само в рамките на година производителят на комуникационна техника е представил над 50 нови модела рутери, поясни още Спасов.

Решенията в областта на комуникациите включват пълна гама устройства за видео и гласова комуникация – от краен настолен терминал до напълно оборудвана за целта стая, софтуерни приложения за широко разпространени операционни системи, налични в Apple Store и Android Store. Акцент е поставен върху възможната интеграция с видеотерминали и телефони на други производители.

„В момента изграждаме партньорската си мрежа за България, като до месец ще сключим договори с поне 10 дилъра, за да гарантираме по-широк избор за клиентите ни“, коментира пред Investor.bg Спасов.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:19 | 12.09.22 г.
fallback