fallback

Приходите и прогнозата на Nvidia надхвърлиха очакванията

Нетната печалба за първото тримесечие обаче се е понижило повече от 2 пъти благодарение на нереализирани продажби заради недостатъчен производствен капацитет

21:26 | 11.05.12 г.

Приходите на Nvidia за първото тримесечие и прогнозите ѝ за второто надхвърлиха очакванията на анализаторите заради по-добрите от очакваното продажби на най-новите графични чипове, съобщи Ройтерс.

Макар от компанията да заявиха, че резултатите са били засегнати от слабата икономическа обстановка и свиването на предлагането, съобщиха също за силно търсене на чиповете за персонални компютри и за спечелени договори за чипове за смартфони.

От Nvidia прогнозират приходи за второто тримесечие между 990 млн. долара и 1,05 млрд. долара при следни оценки на експертите за 976,2 млн. долара. Очаква се разходите да нараснат до 418 млн. долара при 390,5 млн. долара през първото тримесечие.

Приходите за първите 3 месеца на годината са се понижили до 924,9 млн. долара от 962 млн. долара за аналогичния период на предходната година, но надхвърлиха предварителните прогнози на анализаторите от 916 млн. долара.

Нетната печалба през периода е паднала до 60,4 млн. долара, или 10 цента на акция, при 135,2 млн. долара, или 22 цента на акция през първото тримесечие на 2011 г., оправдавайки очакванията.

От компанията изтъкнаха, че рентабилността и приходите са пострадали от недостиг на производствен капацитет за компютърните им графични чипове от 28 нанометра.

„Предлагането остава ограничено“, заяви мениджър в компанията пред анализатори, подчертавайки, че Nvidia и производственият ѝ партньор TSMC не са планирали достатъчно голям производствен капацитет. От компанията добавиха, че са пропуснали сериозно количество продажби, без да предоставят подробности.

Nvidia инвестира сериозно извън традиционния си бизнес в графични чипове за персонални компютри чрез вложения в чипове за мобилни устройства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:49 | 14.09.22 г.
fallback