fallback

Бягат ли институционалните инвеститори от акциите на Facebook?

Появиха се противоречиви информации за интереса на институционалните инвеститори към IPO-то на социалната мрежа

10:00 | 11.05.12 г.

Първичното публично предлагане на Facebook генерира по-ниско търсене от страна на институционалните инвеститори от очакваното, предаде Bloomberg. Анонимни източници на агенцията съобщават, че институционалните инвеститори са загрижени за перспективите за растеж пред компанията.

Компанията наскоро отчете спад на печалбата за първото тримесечие от 12% на годишна база заради двойно по-високите разходи за маркетинг.

Резултати от проучване на Bloomberg сред 1 253 инвеститори и анализатори показват, че 79% от анкетираните експерти смятат, че Facebook не заслужава оценката от 96 млрд. долара.

"Очакванията към Facebook са твърде високи“, коментира Мицуо Шимицу, пазарен анализатор в Iwai Cosmo Securities Co.

Ниският интерес от страна на институционалните инвеститори на този етап може да принуди компанията да разчита повече на купувачите „на дребно“, търсенето от които остава стабилно.

Според информации на Ройтерс, отново базирани на анонимни източници, обаче акциите на Facebook от първичното публично предлагане вече са презаписани, а търсенето от страна на институционалните инвеститори надвишава предлагането на акции.

Засега от компанията отказват коментар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:17 | 13.09.22 г.
fallback