fallback

Microsoft работи над облачна музикална услуга

С нея концернът ще прави директна конкуренция на iTunes Match на Apple

12:40 | 26.04.12 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Вероятно през юни, по време на изложението E3 Gaming Expo, софтуерният гигант Microsoft ще представи музикална облачна услуга, която ще може да се използва с различни платформи. Кога обаче Microsoft ще пусне стрийминг услугата и колко ще струва тя, не е ясно.  Както пише технологичният блог The Verge, услугата ще носи името Xbox и ще позволява на потребителите да излъчват музика на Windows 8, Android, iOS и на устройствата Xbox. Освен това услугата, която в момента се разработва под кодовото име "Woodstock", ще бъде тясно свързана с Facebook и няма да се нуждае от Plug in за браузъри. 

Още през февруари News.com писа, че между Microsoft и водещи платформи текат преговори. Разговорите тогава обаче са били в начален стадий. Според източниците на News.com услугата ще стартира още през тази година.

The Verge пише, че услугата ще включва и сканираща функция, която ще проверява музикалната библиотека на потребителя по имена. Това би бил директен отговор на подобна услуга на конкурента Apple - iTunes Match.

И преди време Microsoft се опита да бъде оператор на просвирване на музика. Музикалната услуга с абонамент Zune Music Pass обаче не успя да се наложи. С новия си опит в този сегмент софтуерният концерн ще се опита да се конкурира с вече наложили се услуги като Spotify и Pandora.

Критерият за успех обаче днес е по-висок, отколкото при първите стъпки на Microsoft в областта на дигиталната музика. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:22 | 12.09.22 г.
fallback