fallback

Google+ се сдоби с бутон за споделяне

Специалният бутон позволява харесване и споделяне на дадена информация в социалната мрежа

12:11 | 26.04.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Заедно с пускането на дългоочакваната облачна услуга Google Drive интернет концернът въведе и бутон за споделяне в социалната си мрежа Google+.

Уеб разработчици ще могат да вграждат бутона в сайтовете си и да дават възможност на потребителите да споделят по-лесно съдържание в социалната мрежа, също както и при Facebook.

Информацията за разширяването на услугата беше публикувана в блога на Google+ от Рик Боровой, продуктов мениджър на социалната мрежа.

„Когато читателите се натъкнат на нещо интересно във вашата страница, понякога те просто искат да ви насърчат с просто отчитане с бутона +1", пише Боровой. „Друг път обаче те искат да споделят съдържанието директно с приятелите си. От днес могат да правят това с новия бутон за споделяне в Google+".

Подобно на Facebook, специалният бутон позволява харесване и споделяне на дадена информация, публикувана от приятел в мрежата. Той е лесен за разпознаване и сменя червено-белия си цвят в зависимост от изпълненото действие.

Ако нещо бъде споделено, цветът се променя – от червен шрифт на бял фон, на бял шрифт на червен фон. Ако се натисне пространството при бутона, се отваря нов прозорец. В него всеки може да напише свой коментар и след това да избере кръговете, с които да сподели информацията.

Операторите на сайтове могат да намерят кода, от който се нуждаят за внедряването на бутона, на сайта за разработчици на Google. Същото важи и за кода за бутона +1, който ще продължи да служи за това да се препоръчва съдържание чрез положителна оценка.

В момента социалната мрежа на Google има около 170 млн. потребители. През януари броят на абонатите беше едва 90 млн. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:26 | 30.08.22 г.
fallback