fallback

Печалбата на Philips с 80% ръст през първото тримесечие

Компанията продължава с преструктурирането заради неблагоприятната икономическа обстановка

09:53 | 23.04.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Холандската компания Philips Electronics обяви по-добри от очакваните резултати за първото тримесечие на годината. В тяхната основа са някои еднократни ефекти, както и силно представяне на поделенията за потребителски и медицински продукти, пише Ройтерс.

Нетната печалба на компанията за първите три месеца на годината е 249 млн. евро, което е ръст от 80% на годишна база. Продажбите пък са нараснали със 7 на сто до 5,608 млрд. евро.

Предварителните очаквания на анализаторите бяха за 186 млн. евро печалба и продажби за 5,346 млрд. евро.

Резултатите са първите сигнали за обрат в представянето на холандската компания след встъпването в длъжност на новия изпълнителен директор Франс ван Хутен преди година. Те вероятно ще зарадват инвеститорите, които вече от доста време очакват да видят промяна и ефект от мерките за преструктуриране на компанията.

Philips е най-голямата европейска компания за електроника и най-големият производител на осветителни тела в света. Компанията е и на трето място в производството на медицинско оборудване в световен мащаб.

През последните тримесечия обаче представянето на Philips бе слабо заради неблагоприятната икономическа среда. Компанията изпита сериозни трудности в борбата си с азиатските конкуренти в сектора на електрониката.

Към това се прибави и стремежът на правителствата в САЩ и Европа да ограничат разходите, което доведе до изчезване на големите поръчки за осветление и медицинско оборудване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:53 | 13.09.22 г.
fallback