fallback

EBay с по-висока от очакваното печалба през първото тримесечие заради PayPal

Компанията е реализирала печалба в размер на 55 цента на акция при очаквани 52 цента

00:01 | 19.04.12 г.

EBay, най-големият онлайн търговец, отчете продажби и печалби за първите три месеца на годината, които надминаха очакванията на анализаторите, съобщи Bloomberg.

И през това тримесечие основен двигател на ръста е бил бизнесът на компанията с онлайн разплащания чрез PayPal.

Нетните приходи на еBay са се увеличили с 29% до 3,28 млрд. долара, а компанията е реализирала печалба в размер на 55 цента на акция при очаквани 52 цента.

PayPal е станала най-бързо развиващата се единица, сочи отчетът. Анализаторът от BGC Partners Колин Джилис посочва, че “PayPal” продължава да бъде звездата”.

Миналия месец Дейвид Маркус оглави компанията за онлайн разплащания, след като бившият й главен изпълнителен директор Скот Томпсън оглави Yahoo.

Шефът на e-Bay залага много на Маркус и се надява той да даде “начална енергия” на PayPal.

PayPal Here, картов четец за смартфони, беше първият нов продукт, представен след назначението на Маркус. Така се сложи началото на сериозна експанзия на бизнеса към сегмента на мобилните разплащания.

Устройството позволява на телефони да приемат плащания от Visa, MasterCard, Discover Financial Services и American Express. То криптира информацията така, че данните за кредитните карти не се пазят на телефоните.

PayPal също така си партнира с Home Depot в САЩ. Очаква се сключването на споразумения и с други търговци. Компанията е в процес на разработка и на други финансови услуги, включително възможност за плащания на вноски.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:14 | 06.09.22 г.
fallback