fallback

HTC смени финансовия си директор

Пазарът реагира светкавично, като акциите на тайванския производител на смартфони падат с нови 6%

12:49 | 17.04.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Снимка: Ройтерс

Тайванският производител на смартфони HTC обяви, че Чия-Лин Чанг заменя на поста главен финансов директор досегашния финансов шеф Уинстън Йънг. Промяната става без някаква ясна причина за това, предава Ройтерс, припомняйки, че Йънг заема поста от едва една година.

До този момент новият финансов директор е бил партньор в Goldman Sachs в Тайван, а преди това е работил като инженер в Motorola.

Йънг пък ще поеме нова роля в областта на бизнес развитието в HTC, предава The Verge.

Пазарът реагира светкавично на новините за назначението и акциите на HTC спаднаха на борсата в Тайланд с над 6% до 485 нови тайландски долара.

Едва преди десет дни производителят обяви резултатите си за първото тримесечие - спад с една трета на приходите и с две трети - на печалбата. През завършилото първо тримесечие на годината нетната печалба се е стопила с повече от две трети до 4,5 млрд. тайвански долара (116 млн. евро), заяви концернът. Приходите са се сринали с една трета до 1,76 млрд. евро.

Ръководството обаче възлага големи надежди на новите модели от серията One, които вече бяха похвалени от анализатори и технологични блогъри, но конкуренцията става все по-силна: двата най-добри производителя в бранша - Apple и Samsung, са изправени пред нови представяния на продукти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:12 | 13.09.22 г.
fallback