fallback

В технологичнoто бъдеще с Microsoft

Конференцията „Дни на Microsoft“ отново ще събере около 900 специалисти в сферата на новите технологии

17:13 | 19.03.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

По-малко от две седмици до старта на най-голямата технологична конференция в България - „Дни на Microsoft 2012“, от концерна разкриват още информация за ключовите лектори.

Освен Андреас Хартл и Майкъл Плат, към списъка се прибавят Карл Дейвис-Барет и Деймиън Каро. Карл е технически ръководител, Средства за разработка в Microsoft Източна Европа и ще представи всичко ново във Visual Studio 11. Деймиън е IT мениджър, Средства за разработка в Microsoft Източна Европа и ще говори за 10-те причини да „обичаме” SQL Server 2012, както и за това как да оперираме с приложенията в Private и Public Cloud.

Пълната програма и всички лекции могат да бъдат намерени на интернет страницата на конференцията - http://www.msbgregistration.com.

„Дни на Microsoft“ ежегодно събира около 900 специалисти в сферата на новите технологии. Наред с 40-те интересни лектори и над 60-те лекторски сесии, конференцията е и място за контакти, нови партньорства и забавления.

Microsoft ще привлече вниманието на регистриралите се още с получаването на баджовете за конференцията. За всеки участник е предвиден различен вид бадж, раздаван на случаен принцип, който съдържа една от ключовите думи КОНТАКТИ. ИНОВАЦИИ. ТЕХНОЛОГИИ. ЕКСПЕРТИ. ОПИТ. Ако петима участници с различни думи на баджовете се съберат, могат да участват в томбола за награда.

В традиционните  кътове за игри от екипа на Microsoft са заложили на нетрадиционното. „Право в целта” е новаторска „технологична” игра на дартс, специално създадена за „Дни на Microsoft 2012“. Мишената е с дизайн от тайловете на Windows 8, а целта е играчите да изваждат от предварително зададени точки, като печелят тези, които първи стигнат до нула. За любителите на видеото е предвидено предизвикателство, според което участниците трябва да заснемат филмче със своя смартфон и да покажат преживяването си на конференцията във Facebook.

Стратезите  в игрите ще имат възможност да се пренесат от света на технологиите в света на Инистрад – място, където злото заплашва човечеството. Чрез играта Magic: the Gathering, участниците ще трябва с карти да разрешат логически задачи, подобни на шахматни миниатюри и така да определят бъдещето на света. Кътът със забавления се допълва и от най-новите Kinect игри, които ще отведат всеки участник до границите на въображението му.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:15 | 09.09.22 г.
fallback