fallback

Cisco купува разработчика на софтуер NDS

Сделката е на стойност 5 млрд. долара и вече е одобрена от мениджърите на двете компании

17:27 | 15.03.12 г.
Автор - снимка
Създател

Американският производител на мрежово оборудване Cisco придоби разработчика на софтуер NDS за 5 млрд. долара. Ръководствата и на двете компании са одобрили плановете, обяви в четвъртък Cisco.

В медиите отдавна се спекулираше за сделката, припомня Ройтерс.

NDS е основана през 1988 г. в Израел и е със седалище в Лондон. 51% от компанията бяха собственост на частната инвестиционна компания Permira, а останалите 49% - на медийния конгломерат News Corp. 

Най-големият световен производител на мрежово оборудване Cisco наскоро регистрира за пореден път засилено търсене на своята технология. През второто фискално тримесечие (от ноември до януари), оборотът се е увеличил с 10,6% до 11,5 млрд. долара (8,7 млрд. евро), а печалбата е скочила с 44 на сто.

Cisco произвежда предимно оборудване за трафик на данни, известно като маршрутизатори и комутатори. Техниката на калифорнийците се ползва в много корпоративни мрежи, а също така гарантира безпроблемна интернет свързаност.

Традиционните големи клиенти на компанията са телеком доставчици. Cisco също се възползва и от тенденцията за засилено изместване на все повече приложения, данни и IT услуги към облака. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:34 | 10.09.22 г.
fallback