fallback

Google принуждава разработчиците за Android да плащат чрез Google Wallet?

В случай на заобикаляне на услугата, програмите били сваляни от Android Market, пише Ройтерс

16:22 | 09.03.12 г.
Автор - снимка
Създател

Щатският онлайн гигант Google принуждава разработчиците на приложения за Android да ползват само собствената му и доста скъпа услуга за разплащания Google Wallet. Според Ройтерс компанията неколкократно е заплашвала разработчиците си, че ще ги изключи от преименувания на Google Play онлайн магазин Android Market, ако те използват PayPal, Zong или Boku като опция за заплащане на услугите.

В края на август разработчик е получил електронно писмо, в което му се дава срок от 30 дни за преминаване към Google Wallet.

"Те ми казаха, че ако използвам други услуги за плащане, ще наруша условията им за ползване“, цитира Ройтерс Си Шен, основател и главен изпълнителен директор на мрежата за социални игри Papaya. „Дали това е грешно или правилно, трябвало да следват тези правила“.

Според Ройтерс Google отказва да коментира материала.

Технологичният блог The Verge обаче е получил обстойно обяснение от компанията. Според него няма промени в условията за ползване на покупко-продажбите на приложения. Както и преди Google Wallet не бил задължителен за материалните активи, например за покупки от eBay или Amazon. Така Google предлага изключения за продавачите на физически и виртуални стоки, включително електронни книги. 

Вероятно Google от дълго време насам премахва приложения от Android Market, които искат да заобиколят Google Wallet. Предполага се обаче, че преди Google е боравил по-небрежно и сега се опитва да налага спазването на условията за ползване за разработчиците.

Google може би се интересува не само от повече приходи от такси, но може също така да се опитва да отвърне на платформата IOS, която дава възможност за покупки на приложения само от iTunes.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:15 | 06.09.22 г.
fallback