fallback

Facebook се срина за три часа*

Достъпът до социалната мрежа от Европа бе невъзможен за около час

10:05 | 07.03.12 г. 7
Автор - снимка
Създател

Достъпът до страницата на Facebook за България и Стария континент бе прекъснат за три часа днес.

Потребители на най-голямата социална мрежа в света заливат със съобщения за това платформата за микроблогинг Twitter.

Оплакванията с хаштаг #facebookdown идват от Швеция, Германия, Великобритания, Гърция, Холандия, Турция и Русия. Потребителите в  Twitter се шегуват, че сривът може да е част от решението на евролидерите за дълговата криза и че вследствие на липсата на Facebook производителността във всички европейски държави ще се покачи стремглаво.

По всяка вероятност проблемите са в цяла Европа, но информация по въпроса отсъства в международните информационни агенции. 

Сайтът не се е отварял и в доста азиатски държави, както и в Австралия, Африка и Индия. Това поне показва сайтът „Trendsmap“, който показва тенденциите от Twitter на карта на света. Когато се въведе темата „Facebookdown“, на картата се появяват местата, където тя е доминирала.

Чрез мобилни устройства обаче достъпът е бил отчасти възможен. Сривът е продължил около три часа, към десет часа местно време достъпът бе възстановен. Проблеми имаше и с бутоните „харесва ми“ на многобройни сайтове, които показваха предупреждение за грешка при опит за свръзване.

Засега не е ясно дали става дума за хакерска атака или за технически проблем във Facebook. Много потребители спекулират за причината, като някои визират акция на хактивистите от Anonymous. Членове на движението предупредиха през ноември 2011 г., че ще сринат Facebook, но тогава не се случи нищо.

* Актуализирано към 10,30

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:54 | 11.09.22 г.
fallback