fallback

Google ще се конкурира с Apple в търговията на дребно

Компанията планира да открие първия си самостоятелен магазин в Дъблин

17:27 | 09.02.12 г. 1

Google планира да открие първия си самостоятелен магазин в седалището на компанията в ирландската столица Дъблин, съобщи Bloomberg.

Проектът е одобрен от общинския съвет в града в края на януари, но според изявление на компанията „все още не е взето окончателно решение“.

Плановете са да бъде изграден мецанин в пространството на офиса на Google в Дъблин, което е свободно достъпно за посетителите на сградата.

Търговията на дребно вероятно ще е нов фронт за сблъсък между Google и Apple. "Ябълката" има 361 магазина, в които предлага своите продукти.

В момента Google е в процес на закупуване на производителя на мобилни телефони Motorola за 12,5 млрд. долара. Така технологичният гигант ще започне пряко да се конкурира и на този пазарен сегмент с Apple и Microsoft.

Google продава продукти, означени с логото на компанията в седалището си в щата Калифорния, но достъпът до магазина не е свободен. Потребителите могат да пазаруват стоки с логото на Google от сайта Google Store.

Офисът на компанията в Дъблин е най-големият извън САЩ. Двете сгради бяха купени от корпорацията през март миналата година, като стойността на сделката все още не е разкрита.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:18 | 06.09.22 г.
fallback