fallback

Google+ отчита ръст от 55% в посещенията през декември

Според независим експерт социалната мрежа е имала 62 млн. абоната през месеца, а до края на януари техният брой се очаква да достигне 85 млн.

10:31 | 04.01.12 г.
Автор - снимка
Създател

Последният месец на годината се оказва рекорден за социалната мрежа Google+, която отчита в САЩ ръст от 55% в посещенията спрямо ноември, показват изчисления на Experian Hitwise. Броят на посещенията се е увеличил до 49 млн. средно на ден. До този момент обаче Google не публикува конкретни данни за посещенията на социалната си мрежа.

А иначе неофициални данни за Google+ има в изобилие. Основателят на FamilyLink Пол Алън, например, се самообяви за „неофициалния статистик на Google+". Според него през декември мрежата е имала 62 млн. члена. До 1 февруари той предвижда нарастване до 85 млн., без обаче да отчита активността им. През ноември Comscore предсказа, че броят на абонатите ще нарасне до 65 млн. Спрямо тях статистиката на Experian Hitwise, която брои не само членовете, но и активността им, е най-консервативна.

Въпреки сериозните ръстове Facebook остава доста по-напред от Google+. Според Джоана Шийлдс от Facebook Europe през декември абонатите на социалната мрежа са били 800 млн. Много от тях влизат редовно в мрежата. „Половин милиард са вътре всеки ден“, заяви Шийлдс на конференцията LeWeb в Париж, цитирана от ZDNet.

Социалните мрежи са най-зависими от броя абонати от всяко друго уеб предложение. В крайна сметка става дума за това, да се поддържат и създават контакти. Освен това Google не трябва да има за единствена цел да измести Facebook от върха. Чрез увеличаващото се вливане и на други услуги на Google мрежата стана и начин за самореклама.

Като цяло социалните мрежи продължават да печелят популярност. „Това е най-предпочитаната онлайн активност в света“, заяви Comscore през декември. 82% от всички ползватели на интернет над 15 години възприемат предложенията за участие в социални мрежи. Като цяло около 20% от прекараното онлайн време се пада на социалните мрежи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:15 | 12.09.22 г.
fallback