fallback

Пет ведомства вече обменят документи по електронен път

Само едно министерство пести годишно 300 хил. лв. от куриерски услуги, обясни министърът на транспорта Ивайло Московски

14:05 | 06.12.11 г. 1

Електронната система за обмен на документи между първите пет ведомства вече е активна и от днес министерствата на транспорта, външните работи, икономиката, агенция „Пътна инфраструктура” и държавното предприятие „Ръководство въздушно движение” изпращат и получават онлайн преписките си, съобщиха от Министерството на транспорта.

Свързаните администрации ще ползват една и съща документна система. Освен че ще пести време, електронната връзка ще намали и разходите на ведомствата, съобщи министърът на транспорта Ивайло Московски.

Той припомни, че след въвеждането на единната система за документооборота в повереното му министерство, годишно са започнали да пестят по 300 хил. лв. само от куриерските услуги.

Единната система работи в министерството от 2003 г. и досега чрез нея са обработени над 370 хил. документа.

"В момента обсъждаме как да увеличим предлагането на електронни услуги, но трябва да се стимулира и търсенето. Затова е добре да помислим да даваме безплатен електронен подпис на всеки българин, който го поиска." Това предложи от своя страна министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.   

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:10 | 14.09.22 г.
fallback