fallback

Xbox започва да показва телевизионно съдържание

От днес на конзолата ще може да се гледат телевизионните програми на водещи канали

09:25 | 06.12.11 г.
Автор - снимка
Създател

Xbox започва да става нещо повече от конзола. Снимка: Ройтерс

Софтуерният концерн Microsoft ще публикува днес актуализация за своята игрална конзола Xbox 360. Тя ще предложи разширение с нови функции, сред които е разпознаването на гласово управление, пише ZDNet.

Фирмуерът ще е с дизайна на новата версия на мобилната операционна система – Metro. Потребителите вече няма да са принудени да скролират, докато стигнат до "Video Marketplace" или "My Xbox". 

Microsoft е осигурила поддръжка от страна на 50 големи доставчици на съдържание, но не всички от тях ще предложат свои решения още през тази седмица, уточнява технологичният блог The Verge. Сред тях в САЩ са Comcast, Verizon и HBO. В Германия, Великобритания, Италия, Канада, Мексико и Испания също има подписани договори.

В началото обаче Xbox ще показва съдържание, доставяно от само 10 компании. От особен интерес обаче е съдържанието, което ще се появи по-късно - то ще идва от YouTube, Verizon FiOS TV, Vevo, UFC, Crackle и 22. Тези услуги ще започнат да предлагат съдържание по-късно  през декември. Програмите на BBC, CinemaNow, HBO Go, MLB.TV и Comcast Xfinity on Demand собствениците на Xbox 360 ще могат да гледат чак през първото тримесечие на следващата година, пише The Verge.  Още в средата на септември главният изпълнителен директор Стив Балмър заяви, че на Microsoft тепърва предстои голям ръст. Конзолата имала голям потенциал. „С устройството Kinect, което позволява контролиране на игри от конзолата на Microsoft Xbox чрез движения на тялото на играча, е възможно ново преживяване на игрите“, твърди изпълнителният директор. „С Kinect започнахме да привличаме по-широк кръг клиенти към Xbox. Повече жени. Повече деца“, радва се Балмър. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:40 | 08.09.22 г.
fallback