fallback

Samsung промени дизайна на таблета си заради забраната за продажби в Германия

С модификация на Galaxy Tab 10.1, включваща метална рамка около екрана, патентният спор между корейците и Apple навлиза в нова фаза

11:07 | 17.11.11 г.
Автор - снимка
Създател

Снимка: Ройтерс

Корейският концерн Samsung очевидно реагира бързо на решението на районния съд в Дюселдорф за забрана на продажбите на таблета Galaxy Tab 10.1, който прилича на продукта iPad на Apple. Всъщност на 20-и декември ще има ново заседание на съда по обжалване на присъдата, но Samsung сега обмисля нова тактика с модифициран дизайн на таблета, работещ под операционната система Android.

Новото устройство, което засега е познато само от снимки в онлайн магазини, се казва 10.1N и носи продуктовия номер P7501 вместо досегашния P7500. Във вътрешността му няма нищо ново – освен двуядрен процесор с тактова честота 1 GHz, на разположение е и RAM памет от 1 GB.

Galaxy Tab 10.1N продължава да е тънък едва 8,6 мм, но има нова рамка, която е доста по-дебела. Именно наличието на метална рамка около екрана при новия вариант е най-значимата промяна.

Решението на корейците не е изненадващо, след като компанията не можеше да продава Galaxy Tab 10.1 от септември, когато Apple успя да убеди германския съд да наложи такава забрана. В средата на октомври 2011 г. Wall Street Journal писа, че Samsung вече намеква за промяна на продукта, за да излезе от незавидната ситуация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:19 | 11.09.22 г.
fallback