fallback

Google пусна изходния код на Android 4.0

Разработчиците и производителите на оригинално съдържание може да предприемат стъпки по промените на операционната система

16:52 | 15.11.11 г.
Автор - снимка
Създател

Малко по-рано от предвиденото интернет гигантът Google пусна изходния код на Android 4.0 Ice Cream Sandwich (ICS) в публичния Android Open Source Project склад, предаде CNet.

Това означава, че разработчиците и производителите на оригинално съдържание може да предприемат стъпки по промените му. Скоро можем да очакваме те да бъдат готови с предложения за повечето популярни телефони. Освен това и производителите на телефони ще започнат да разработват актуализации до Ice Cream Sandwich, които обаче по всяка вероятност няма да са готови преди началото на следващата година. 

Този ход идва в навечерието на пускането в продажба на Samsung Galaxy Nexus, първото устройство, което ще се продава с новата версия на операционната система. Новият Motorola RAZR, който ще се появи в началото на 2012 г., също ще е с новата система.

Заради по-големия обем на изходния код сега Google предупреждава, че ще е нужно известно време, за да се синхронизира напълно, така че разработчиците са съветвани да не бързат с тегленето. Изданието включва и пълния код на досегашните версии на Android, включително и на Honeycomb, който досега не беше достъпен. Тъй като Honeycomb е междинно и незавършено издание, Google призовава всички автори на софтуер да се фокусират върху Ice Cream Sandwich.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:13 | 14.09.22 г.
fallback