fallback

Лари Пейдж прехвърля опита на Джобс в Google

Изпълнителният директор на най-голямата в света търсачка прави радикални промени в компанията по примера на основателя на Apple

11:12 | 14.11.11 г. 1
Автор - снимка
Създател

Лари Пейдж. Снимка: Ройтерс

С всеки изминал ден става все по-ясно, че създателят на най-голямата онлайн търсачка в света Лари Пейдж се възхищава истински на покойния Стив Джобс и начина му на работа, констатира businessinsider.com.

Според онлайн изданието поредното доказателство за това е фактът, че откакто стана изпълнителен директор, Лари Пейдж не се свени да прави радикални промени в Google по примера на основателя на Apple.

Така например Пейдж закривал, без да се замисля, всички действащи проекти на компанията, които сметне за безперспективни. Този леко авторитарен подход не се харесвал особено на останалите в Google, но пък шефът бил непреклонен.

Според биографията на Джобс именно такъв съвет е получил Пейдж от легендарния иноватор. „Основното е да можеш да се фокусираш“, гласяла препоръката.

„Разбери какво искаш да е Google, когато порасне. Огледай се, набележете си 5 продукта и се съсредоточете върху тях. Разкарайте другите, защото те ви дърпат надолу. Превръщат ви в Microsoft. Ще имате редица много добри продукти, но нито един страхотен“, продължил с наставленията Джобс.

И думите му очевидно са приети доста сериозно от Пейдж.

Още новини от света на технологиите четете в Dnes.bg 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:24 | 12.09.22 г.
fallback