fallback

Песимизмът на Groupon за IPO-то продължава да расте

Компанията очаква да набере до 621 млн. долара от пазарите

16:29 | 21.10.11 г.

Groupon занижи очакванията си за предстоящото IPO. Компанията официално съобщи, че цели да набере от пазарите до 621 млн. долара при очаквани поне 750 млн. долара през юни.

Според актуализирания проспект на компанията ще бъдат продадени 30 млн. обикновени акции на цена 16-18 долара за брой, пише MarketWatch. Различни изчисления показват, че пазарната оценка на компанията ще достигне 11-12 млрд. долара.

От юни насам пазарите претърпяха сериозни сътресения, първо заради проблемите с тавана на дълга на САЩ, а впоследствие и заради дълговата криза в Европа.

Самият Groupon беше поставен под натиска на регулатора в САЩ и беше принуден да направи корекция на данните за приходите от продажби. Впоследствие компанията реши да намали и разходите си за онлайн маркетинг заради слабата им възвращаемост.

Онлайн гигантът съобщи, че през третото тримесечие е реализирал нетна загуба в размер на 10,6 млн. долара при малко над 430 млн. долара приходи. Регистрираните потребители на търговеца са били 142,9 млн. души към 30 септември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:02 | 07.09.22 г.
fallback