fallback

Yahoo обяви 26% спад на печалбата през третото тримесечие, но надвиши прогнозите

Печалбите на Yahoo обаче не могат да компенсират липсата на яснота около бъдещето на компанията, която преживява тежък период след уволнението на Керъл Барц

13:37 | 19.10.11 г.
Автор - снимка
Създател

Yahoo обяви печалба за третото тримесечие от 23 цента на акция (с отчитане на потенциалния ефект от разводняване), което надхвърли очакванията на анализаторите за печалба от 17 цента. Резултатите излизат на фона на цяла палитра фундаментални стратегически решения, пред които е изправена компанията, пише Forbes.

Въпреки това печалбите на Yahoo на разводнена акция бележат спад от 21% в сравнение със същия период на миналата година, когато тя е достигнала 29 цента.

Нетната печалба на компанията за периода се е понижила с 26% до 293 млн. долара от 396 млн. долара година по-рано.

Приходите на компанията без разходите за придобиване на трафик достигат 1,07 млрд. долара и съвпадат с прогнозата на анализаторите за спад от 5% на годишна база – същият като през второто тримесечие.

Yahoo отдава този спад на сделка с Microsoft. Приходите на компанията според щатските счетоводни правила (GAAP) са се понижили с 24% до 1,217 млрд. долара от 1,6 млрд. долара преди година.

След обявяването на резултатите акциите на Yahoo се повишиха с 3,3%, въпреки че финансовите резултати съвпаднаха напълно с очакванията на инвеститорите. 

Печалбите на Yahoo обаче не могат да компенсират липсата на яснота около бъдещето на компанията, която преживява тежък период след уволнението на Керъл Бартц от поста на изпълнителен директор през септември. В момента компанията е в търсене на неин наследник. Все още има слухове, че Microsoft ще се опита да придобие концерна. Софтуерният гигант вече предложи преди години 47,5 млрд. долара за оператора на търсачката, но тогава офертата беше отхвърлена. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:09 | 10.09.22 г.
fallback