fallback

Комисията по съобщенията предлага 39 електронни услуги на бизнеса

Информационната система е разработена по оперативна програма "Административен капацитет"

10:02 | 28.09.11 г.
Автор - снимка
Създател

Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) вече предоставя на своята интернет страница 39 електронни административни услуги, съобщиха от ведомството.

Проектът за развитие  на информационната система "Лицензиране и регистри" е разработена по оперативна програма "Административен капацитет".

Електронните услуги са регламентирани със законите за електронните съобщения, за пощенските услуги и за електронния документ и електронния подпис и са свързани с уведомителната, разрешителната, лицензионната и регистрационна дейности на КРС.

Системата „Лицензи и регистри”  предоставя публично достъпен сайт и вътрешна оперативна система, като между двата модула е осигурена пълна координация.  

Публично достъпният сайт се състои от портал за електронно подаване на заявления и уведомления и публични регистри. Той позволява регистрация и оторизация на потребителите за работа със системата, след което те могат да обработват документите до момента на подаването им.

Системата предоставя възможност за справки за въведени заявления или уведомления, както и проследяване на процеса на обработване на документите в КРС.

Чрез новата платформа могат да се заплащат и такси по електронен път чрез системата „eРay”, като с помощта на тарифен калкулатор потребителите получават информация  за  дължимите суми.

Проектът е разработен от дружеството „ТехноЛогика” ЕООД.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:14 | 07.09.22 г.
fallback