fallback

Yahoo е на тезгяха

Съоснователят Джери Йънг признава в общ мейл до служителите, че компанията обмисля всички опции

17:58 | 26.09.11 г. 2
Автор - снимка
Създател

Според медийни публикации  Silver Lake Partners е подала оферта за Yahoo. Снимка: Ройтерс

Интернет компанията Yahoo действително е обявена за продажба, ако се вярва на вътрешнофирмено писмо, изпратено от съоснователя Джери Йънг и цитирано от Business Insider.

Според него концернът в сътрудничество с инвестиционната банка Allen & Company сондира офертите на заинтересовани от сделка компании.

„Нашите консултанти работят с нас за развитието на идеи, които преследваме по собствена инициатива. Същевременно обработват и запитвания от редица партньори, които са заявили интерес към различните опции. Имаме нужда от време, за да намерим най-доброто решение за компанията, акционерите и служителите й“, пише витиевато Йънг.

Дори и писмото да е имало за цел да успокои служителите, по всяка вероятност не е постигнало целта си. А че Yahoo се намира в трудна ситуация, е известно на почти всеки. Така че не е изненадващо, ако концернът търси начин да се продаде. 

Според писмото в момента Yahoo активно си търси нов главен изпълнителен директор, след като Каръл Барц бе уволнена по телефона в началото на септември. Засега начело е главният финансов директор Тим Морс.

В електронно писмо до All Things Digital Морс отрече слуховете за продажба. „Бих искал да ви уведомя, че докато Надзорният съвет преглежда всички варианти, аз и останалите мениджъри бяхме натоварени със задачата да ръководим по-нататък компанията. Това означава, че през следващите месеци няма просто да се откажем от развитието си. Активно взимаме решения и въвеждаме нови мерки“.

По отношение на изказванията на Йънг, Морс заявява, че Yahoo има нужда от гъвкав и визионерски план. Затова и Надзорният съвет преглеждал всички опции. „Това не означава, че се намираме на ръба“. Всеки в Yahoo би трябвало сега да действа бързо, да е отговорен към задачите си и да преследва целите на концерна“.

Според публикация на Wall Street Journal инвестиционната фирма Silver Lake Partners е подала оферта за Yahoo. По всяка вероятност Андерсън Хоровиц ще играе заедно със Silver Lake, а целта е препродажба на Yahoo след прилагане на оздравителна програма.

Silver Lake има подобен опит, през 2009 г. компанията придоби Skype от Ebay за 2 млрд. долара и през тази година я препродаде на Microsoft за 8,5 млрд. долара. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:09 | 14.09.22 г.
fallback