fallback

Facebook създава индиректно над 180 хил. работни места в САЩ

Най-голямата социална мрежа носи на щатската икономика между 12 и 16 млрд. долара годишно

11:35 | 20.09.11 г.
Автор - снимка
Създател

Facebook се оказва твърде важен за американската икономика. Снимка: Ройтерс

Приложенията за най-голямата социална мрежа в света Facebook се оказват по-силен икономически двигател, отколкото се допускаше. Това става ясно от изследване на Университета в Мериленд, цитирано от DPA. Според проучването само в областта на развойната дейност на приложения в САЩ са били открити около 182 000 работни места.

Изследването показва още, че по този начин компанията на Марк Зукърбърг влива в щатската икономика 12,19 млрд. долара годишно. „Нашите изчисления показват, че платформите на социалните медии са създали една нова успешна индустрия“, твърди ръководителят на изследването Ил-Хорн Хан.

Оказва се, че всеки ден потребителите на Facebook активират по над 20 млн. приложения. Към момента платформата е интегрирана в над 2,5 млн. сайта. Потребителите пък вече превишават 750 млн. по данни от компанията. 

TechCrunch цитира „по-агресивни“ изчисления, според които чрез микросистемата си Facebook е създал дори 235 644 твърди работни места на стойност 15,71 млрд. долара. Тези данни отчитат не само работните места, създавани в индустрията за приложения, но и в други сектори на икономиката, в които влияе корпоративната екосистема на Facebook.

Самата компания в момента има повече от 2000 служители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:08 | 13.09.22 г.
fallback