fallback

Facebook тества ново разпределение на приятелските списъци

Най-голямата социална мрежа е принудена да отговори на кръговете на Google+

18:38 | 09.09.11 г. 1
Автор - снимка
Създател

Така изглежда новата функция на Facebook. Илюстрация: Ник Стар, Creative Commons 

Facebook стартира тестовете на Smart Lists. Новата услуга представлява група от приятели, с които потребителите обменят целенасочено новини или споделят информация. Функцията е с подобна на кръговете на Google+ концепция. Освен това ще може да се филтрира и новинарският поток, пише специализираното издание ZDNet.

Скрийншот на новата функция показва, че списъците с приятели се групират автоматично и се подреждат по различни категории, които се ориентират спрямо информацията, която Facebook извлича от профила и активността на потребителя.

В момента Smart Lists може да се тестват от подбрани потребители на социалната мрежа, а новата услуга бе обявена в Twitter от разработчика на сайтове Ник Стар. Той описва функцията като „бърз начин да се организират приятелите, за да се контролира коя информация къде се публикува и актуализациите да достигат до точно определени хора“.

Списъците с приятели бяха въведени в социалната мрежа още преди няколко месеца, но малко потребители познават и ползват тази функция. С нея може да се избира между „добри приятели“, „познати“ и „хора, с които да не се споделя нищо“.

Smart Lists имат икони и обхващат приятели в мрежата, като например такива от офиса, другари от училище или хора, които живеят на не повече от 100 км от нас. С помощта на лесно за управление меню, подобно на кръговете в Google+, може да се контролира споделянето и получаването на новини. По този начин Facebook отговаря и на критиките на специалисти за намалената сигурност при споделянето на лична информация в мрежата, заключава ZDNet.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:10 | 14.09.22 г.
fallback