fallback

Apple вече сглобява новия iPhone?

Доставките на устройството към мобилните оператори ще започнат още през септември, а пазарният дебют ще бъде в началото на октомври, разкриват медии

15:32 | 07.09.11 г.
Автор - снимка
Създател

Apple се подготвя за наближаващия дебют на iPhone 5. Снимка: Ройтерс

Базираният в Купертино технологичен концерн Apple се подготвя за пазарния дебют на своя iPhone 5, пише американското технологично издание Boy Genius Report.

Американските вериги за продажба на дребно Best Buy и Best Buy Mobile Stores вече са получили предварителни заявки за новия смартфон, пише изданието. Очаква се официалното пускане на пазара да стане през първата седмица на октомври.

Германският телеком Deutsche Telekom също е стартирал акция по резервиране на iPhone 5. Клиентите на оператора могат да поръчат т. нар. премиен билет и по този начин да си запазят навреме новия iPhone.

Междувременно стана ясно, че подизпълнителите на Apple в Китай работят по сглобяването на iPhone 5. Според информация на китайския технологичен сайт Macotakara доставките на устройството към мобилните оператори ще започнат още през септември, а пазарният му дебют ще бъде в началото на октомври. 

Според информацията на Macotakara местните компании Foxconn и Pegatron са започнали производсвото на iPhone 5. Въпреки започналото сглобяване устройствата оставят непакетирани. Причина за това е фактът, че Apple все още не е завършила напълно новото поколение на мобилната си операционна система iOS 5, която трябва да бъде инсталирана на телефоните. Една от основните й функции ще бъде добавянето на услугата iCloud, която ще позволява синхронизирането им  с компютри и таблети през сървърите на Apple.

Според предварителна информация от август Apple е поръчала на Pegatron производството на над 10 млн. броя iPhone 5. Производството на компоненти е започнало още през юли, твърди сайтът Digitimes.

През миналата седмица се появи информация, че служител на концерна отново е загубил прототип на устройството, както се случи и година по-рано. За разлика от предния случай обаче сега телефонът все още не е намерен, а предварителна информация за външния му вид и харудерните му спецификации също все още няма. Преди година технологичният блог Gizmodo успя да се сдобие с предварителна версия на iPhone 4, който купи за 5 хил. долара от случаен посетител на бар, намерил устройството. От Apple нито са потвърдили, нито са отрекли, че работят по нова модификация на iPhone.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:56 | 12.09.22 г.
fallback