fallback

Таблетът на Samsung отново се продава в ЕС

Забраната засега остава само за Германия, защото съдът в Дюселдорф има право да наложи вето само за страната си

12:24 | 17.08.11 г. 1
Автор - снимка
Създател

Служител на корейския оператор KT позира с Galaxy Tab 10.1 (отпред) и iPad на Apple. Снимка: Ройтерс 

Забраната за продажба на таблета Galaxy Tab 10.1 на Samsung в Европейския съюз е временно отменена, докато стане ясно дали първоначалното отсъждане е било уместно, предаде BBC.

Заповедта бе постановена от съд в Германия в началото на август, след като Apple заведе иск срещу корейската фирма, обвинявайки я в нарушение на патенти. След първата забрана устройството продължи да се продава само в Холандия, като решение ще бъде взето в средата на септември.

Междувременно възникнаха съмнения дали съдът в Дюселдорф има правото да издава забрани от този тип за целия ЕС. 

Освен това се появиха и публично разгласени подозрения, че Apple е илюстрирала жалбата си срещу Samsung с умишлено или неумишлено манипулирано изображение на Galaxy Tab 10.1. На снимката на една от страниците в жалбата пропорциите на таблета на Samsung са променени така, че внушават по-голямо сходство с iPad 2, отколкото е то в действителност, пише Webwereld. Това не е първият удар на компанията на Стив Джобс срещу Samsung. Неотдавна благодарение на подобен съдебен иск Apple успя да забави премиерата на Galaxy в Австралия.

В момента Apple се опитва да блокира временно продажбите и в САЩ, докато не се разреши патентният спор. Компанията настоява, че Samsung е изкопирала технология както от iPad, така и от iPhone. Samsung отвърна с контрадело срещу Apple в Южна Корея, Япония, САЩ и Германия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:27 | 09.09.22 г.
fallback