fallback

Dell понижи прогнозата за ръста на продажбите заради слабото търсене в САЩ

Печалбата на компанията за второто тримесечие е 890 млн. долара благодарение на нарасналите разходи на компаниите и правителството на САЩ

11:14 | 17.08.11 г.

Американската технологична компания Dell понижи прогнозата си за продажбите през настоящата година, обвинявайки за това „по-несигурната среда за търсенето“, съобщи ВВС.

Производителят на персонални компютри обяви, че вече очаква приходите да се увеличат с между 1% и 5%, докато досегашната прогноза бе за ръст между 5% и 9%.

Междувременно компанията обяви нетна печалба за второто тримесечие в размер на 890 млн. долара, като базисната печалба е нараснала с 69%, което надхвърля предварителните очаквания.

Приходите са се повишили с 1% благодарение основно на нарасналите разходи на компаниите и американското правителство.

Част от увеличената печалба се дължи и на експанзията на Dell в бизнес с по-високи печалби, като сървърите, съхраняването на бази данни и компютърни услуги.

Въпреки това от компанията очакват да попаднат под натиск до края на годината, тъй като правителството, компаниите и потребителите се очаква да намалят разходите си.

След обявяването на резултатите акциите на Dell се понижиха с около 6% в търговията след затварянето на американските борси.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:47 | 10.09.22 г.
fallback