fallback

Sony и LG се споразумяха за патентите извън съда

Страните не разкриха условията, при които е било постигнато споразумението

12:20 | 12.08.11 г.
Автор - снимка
Създател

Снимка: Ройтерс

Японският концерн Sony и корейската компания за потребителска електроника LG разрешиха конфликта си, който започна след взаимни искове за нарушение на патентни права, свързани с телевизорите и мобилните телефони, предаде Ройтерс.

"Sony, LG Elecronics и Zenith Electronics (дъщерна компания на LG) сключиха споразумение да оттеглят всичките си патенти искове, подадени след октомври 2010 г. в САЩ и Европа“, се казва в прессъобщение на Sony.

Ще бъдат оттеглени и всички заявления към Международната комисия по търговията (ITC), която има право да наложи забрана върху внасянето на стоки в САЩ. Страните обаче не разкриха засега условията, при които е било постигнато споразумението.

Според Ройтерс двете страни са сключили и ново лицензионно споразумение. Подобно споразумение двете компании бяха подписали и преди време, но след като преди три години те не успяха да го удължат, стартираха вълна от процеси с общо седем единични дела до този момент. 

Sony и LG се обвиниха взаимно за нарушаване на патенти за цифрова телевизия и компютърни монитори. LG поиска да забрани вноса на телевизорите Sony Bravia и конзолата PlayStation 3 в САЩ. Sony от своя страна смята, че LG допълнително нарушава някои от нейните патенти за мобилни телефони.

Еднозначна победа успя да отбележи само  LG, след като корейската компания наложи забрана за внос на конзолата PlayStation 3 в Холандия за около месец. През март тази година десетки хиляди конзоли в страната бяха конфискувани. Всяка седмица Sony внася около 100 000 броя игрови конзоли в Европа.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:05 | 14.09.22 г.
fallback