fallback

Acer: Таблетите са временно увлечение

Според основателя на компанията Стан Шин в края на краищата таблетите ще слязат от сцената

12:59 | 08.08.11 г. 3
Автор - снимка
Създател

Acer е на мнение, че таблетите са само временно увлечение. Снимка: Ройтерс

"Половин Тайван принадлежи на Acer", се чува често по улиците на Тайпе. И затова не е никак чудно, че каквото и да бъде казано от основателя на компанията Стан Шин, то веднага се подема от медиите.

Този път обаче Шин се погрижи за наистина интересно изявление. "Популярността на таблетите е временно явление, а персоналните компютри са вечни", твърди Шин, цитиран от digitimes.

"Такива устройства са краткосрочен феномен и в края на краищата ще слязат от сцената", казва Шин. Според него крайъгълен камък във високите технологии са традиционните РС, на базата на които бяха създадени и таблетите. Бъдещите продукти също ще се нуждаят от РС като основа, над която ще надграждат добавената си стойност.

На тази база тайванците все пак следват глобалния тренд. Пазарът може да очаква нов седеминчов таблет на Acer за около 345 долара.  

Digitimes припомня, че още през октомври 2010 г. изпълнителният директор на Acer Джей Ти Уанг призова да не се надценява влиянието на iPad върху продажбите на нетбуци. По-късно обаче мениджърът по продажби на компанията Лу Бинг Шиан призна за огромното влияние на  iPad на пазара. 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:40 | 12.09.22 г.
fallback