fallback

Всеки трети британец има смартфон

Според Ofcom 58% от пълнолетните мъже притежават смартфон, в сравнение с 42% от жените

14:30 | 04.08.11 г.
Автор - снимка
Създател

Blackberry е любимият смартфон на британските тийнейджъри. Снимка: Ройтерс

Всеки трети пълнолетен британец използва смартфон, показва доклад на телекомуникационния регулатор на Острова Ofcom, цитиран от BBC.

Според Ofcom 58% от пълнолетните мъже притежават смартфон, в сравнение с 42% от жените. Сред тийнейджърите тенденцияте е различна, като 52% от момичетата използват смартфони в сравнение с 48% от момчетата.

Въпреки че iPhone на Apple е предпочитаното устройство за 32% от пълнолетните, сред тийнейджърите популярността му е по-малка от тази на Blackberry, какъвто предпочитат 37% от младите хора. Анализът на Ofcom за онлайн навиците на страната се основава на изследване на 2481 пълнолетни, които имат достъп до широколентова връзка. Повишеното навлизане на смартфоните е довело и до драматично нарастване на използването на мобилен интернет.

Facebook се оказва най-посещаваният сайт през мобилните устройства, с 43 млн. часа, прекарани в него през декември 2010 г.

Сред тези, които са взели участие в проучването, интернет е най-популярен за изпращане и получаване на електронна поща. 89% от потребителите го използват за кореспонденция.

Повече хора разчитат на компютъра си, за да ползват онлайн банкиране (61%), отколкото, за да гледат телевизия (45%).

Младите хора са най-малко притеснени за неприкосновеността на личния си живот, докато са онлайн. Делът е по-висок сред по-възрастните потребители. 13% от 55- до 64-годишните имат опасения за сигурността на личните си данни. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:00 | 03.09.22 г.
fallback