fallback

Печалбата на Baidu скочи с 95% след ръст на приходите от реклама

Приходите на китайската интернет компания за второто тримесечие са се увеличили със 78% до 528 млн. долара

11:22 | 26.07.11 г.
Автор - снимка
Създател

Снимка: Ройтерс

Резултатите на китайската итернет търсачка Baidu отново надхвърлиха очакванията на анализаторите, след като компанията обяви 95% ръст на печалбата за второто тримесечие на годината, пише BBC.

За периода април – юни компанията обяви печалба от 1,63 млрд. юана (253 млн. долара). За същото тримесечие на миналата година печалбата на Baidu е била едва 837 млн. юана.

Baidu съобщава, че приходите на компанията за периода са нараснали със 78% до 528 млн. долара в резултат на увеличените рекламни продажби.

„Спечелихме от силния ръст на интернет трафика и по-добрите приходи от реклама“, казва Робин Ли, изпълнителен директор на Baidu.

„Особено бяхме насърчени от активността на някои наши големи клиенти“, допълва той.

Baidu се разрасна и се превърна в най-голямата интернет търсачка в Китай с почти 75% пазарен дял.

Анализаторите очакват секторът да продължи да нараства. „Пазарът на интернет търсачките се разраства бързо. Това е прилив“, казва Майиреш Масурекар от Collins Stewart.

Baidu разширява присъствието си и в други сфери. Миналият месец  компанията инвестира 306 млн. долара за придобиване на дял в Qunar – най-старият и най-посещаван китайски туристически сайт.

По-рано този месец компанията сключи сделка с водещи музикални компании, което й позволява да предоставя музика чрез своята услуга за търсене на mp3.

Baidu очаква приходите на компанията за третото тримесечие на годишна база да нараснат със 79,5% до 626,6 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:52 | 12.09.22 г.
fallback