fallback

И папата откри Twitter

"Слава на нашия Господ Исус Христос. С моите молитви и благословия", написа в първия си постинг Бенедикт XVI

14:44 | 29.06.11 г.
Автор - снимка
Създател

Папата публикува първия си постинг в Twitter. Снимка: Ройтерс

Папа Бенедикт XVI публикува своето първо съобщение в мрежата за микроблогинг Twitter, с което съобщи новината за началото на нов интернет портал на Ватикана, пише Telegraph.

В своето първо послание в Twitter папата слави Христос и обявява създаването на нов сайт на Ватикана. "Драги приятели, стартирах www.news.va. Слава на нашия Господ Исус Христос. С моите молитви и благословия", написа папата на английски, който е един от двата първоначални езици на сайта заедно с италианския. Профилът на портала в Twitter е @news_va_en.

Новият сайт е първият мултимедиен многоезичен портал на Ватикана и ще функционира от утре. Очаква се той да улесни комуникацията във века на интернет и мобилните телефони. В сайта ще се обобщават новините от различните прес отдели на Ватикана.

Посетителите ще имат достъп до всички позиции на Светия престол, както и до основните новини в текст и картини от различните медии на Ватикана. Той ще дава информация за дейността на католическата църква в цял свят.

Неотдавна бяха предприети и други инициативи в мултимедийната област. През май 150 блогъри разговаряха с представители на Ватикана. Католическата църква също така работи със социалната мрежа Facebook и сайта за видеообмен YouTube, например за даване на информация за следващите Световни дни на младежта в Мадрид през август.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:14 | 06.09.22 г.
fallback