fallback

Американският производител на PC игри Cryptic мина в китайски ръце

Китайската Perfect World плати около 35 млн. евро за американската компания и ще я използва, за да се наложи на западните пазари

17:58 | 31.05.11 г.
Автор - снимка
Създател

City of Heroes е една от най-известните игри на американските разработчици. Снимка: Cryptic Studios

Американският концерн Atari продаде подразделението си за разработване на PC игри Cryptic на китайския разработчик Perfect World. Цената на сделката е 35 млн. евро, предадоха световните агенции.

Американската компания обяви наскоро, че иска да се раздели с Cryptic, за да се концентрира върху постоянно променящия се пазар на мобилни услуги, се казва в прессъобщение на концерна.

Cryptic Studios спечели популярност благодарение на разработването на MMORPG (massively multiplayer online role-playing games - жанр онлайн компютърна ролева игра с голям брой играчи, които контактуват във виртуален свят). Сред най-популярните заглавия са Star Trek Online, City of Heroes и безплатната Champions Online. Те не са обхванати от настоящата сделка.

Китайската Perfect World е със седалище в Пекин и се занимава с разработването на MMOG (massively multiplayer online game - масови мултиплеър онлайн игри), сред които и безплатната стратегия Perfect World. "С покупката имаме намерение да затвърдим позициите си на западните пазари", пояснява президентът на Perfect World Майкъл Чи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:16 | 10.09.22 г.
fallback