fallback

LinkedIn вдигна с 30% таргета за предстоящото си IPO

Социалната мрежа ще опита да набере 405 млн. долара, възползвайки се от високия интерес към интернет пазара

14:23 | 18.05.11 г.
Автор - снимка
Създател

Снимка: Ройтерс

Социалната мрежа LinkedIn, която се готви да листне акциите си за търговия на фондовата борса в САЩ, вдигна значително таргета си за привличане на средства от пазара. Намеренията на компанията са да набере 405 млн. долара, пише The New York Times.

Новите планове са акциите от капитала на LinkedIn да бъдат пласирани на цена между 42 и 45 долара за брой, като е предвидена продажбата на 7,84 млн. акции. Предвидена е и възможност за пускане на още 1,176 млн. акции, което ще зависи от интереса към емисията.

В началото на май, когато LinkedIn подаде документите си за излизане на борсата, бяха заложени очаквания за цена между 32 и 35 долара за акция.

Сега компанията се надява да се възползва от еуфорията около интернет пазара и да привлече повече средства. Пласиране на емисията в новия планиран рейндж ще осигури пазарна капитализация от 4,3 млрд. долара. Явно времето работи за собствениците на LinkedIn, тъй като през януари от социалната мрежа за професионалисти, която вече разполага с над 100 млн. потребители, се надяваха да успеят да привлекат "едва" 175 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:51 | 11.09.22 г.
fallback