fallback

RIM изтегля PlayBook таблети заради проблем с операционната система

Проблемът с дефектната партида таблети е последната от серията лоши новини, застигнали компанията

17:16 | 16.05.11 г.
Автор - снимка
Създател

Производителят на смартфоните BlackBerry Research In Motion Ltd. изтегля от пазара около 1000 от новите си PlayBook таблети, на които е инсталирана дефектна операционна система. Тя не позволява първоначалните стъпки за включване на устройството, съобщава Wall Street Journal.

В изявление RIM обяви, че по-голямата част от засегнатите устройства все още са в каналите за дистрибуция и не са достигнали търговската мрежа.

„RIM прави всичко възможно да подмени дефектните устройства“, се казва в съобщението на компанията. „В малкия брой случаи, когато потребители са закупили PlayBook, който не може да инсталира софтуера при първоначално включване, клиентите трябва да се обърнат за помощ към RIM.“

За проблемите с новия таблет на RIM беше съобщено в събота от интернет изданието Engadget.

Проблемът с дефектната партида таблети е последната от серията лоши новини, застигнали RIM. Компанията наскоро публикува предупреждение за печалбата си за първото тримесечие, цитирайки по-ниски от очакваното продажби на своите BlackBerry смартфони.

Базираната във Ватерло, Онтарио компания извършва преход към серия нови продукти, с които се надява да съживи продажбите и имиджа си.

Дългоочакваният PlayBook беше представен на пазара миналия месец с нова операционна система от QNX Software Systems, която RIM придоби миналата година.

Устройството работи и с Flash на Adobe Inc., за разлика от продуктите на конкурента Apple. Въпреки това PlayBook има някои проблеми при работа с приложения от независими производители – добрата съвместимост с които се оказа един от ключовите елементи за успеха на iPad на Apple.

RIM все още не е разкрил колко PlayBook таблета е продал до момента. Очаква се компанията да предостави тази информация с резултатите си през юни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:44 | 05.09.22 г.
fallback